Ο επικεφαλής της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας Ονούφριος (Μπερεζόφσκι), ο οποίος μονίμως δηλώνει ότι η Εκκλησία την οποία διοικεί είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη από το Πατριαρχείο Μόσχας, έστειλε τις ευχές του για τα 13 χρόνια της ενθρόνισης του Πατριάρχη Κύριλλου. Στο ευχετήριο μήνυμά του ο Ονούφριος αναγνώρισε ότι υπάγεται στη Ρωσική Εκκλησία, με άλλα λόγια ότι ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας. Σχετική αναφορά κάνει σε ανάρτησή του, στην οποία αναλύει την ευχετήρια επιστολή του Ονούφριου, ο ουκρανός θεολόγος Ολεξάντρ Εφρέμενκο.

«… τα πιστά τέκνα της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας σας εξέλεξαν ως οδηγήτορα της Αγίας Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» αναφέρεται στο ευχετήριο μήνυμα του Ονούφριου προς τον Κύριλλο με αφορμή την ενθρόνιση του Ρώσου Πατριάρχη, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας. Με αυτό τον τρόπο διαπιστώνουμε ότι η Ρωσική Εκκλησία είναι «δική μας» για τον Ονούφριο, επισημαίνει ο Εφρέμενκο.

Ο θεολόγος αναρωτιέται για ποιον λόγο τότε η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία διοργανώνει όλες αυτές τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις εναντίων της ουκρανικής νομοθεσίας, βάση της οποίας η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία οφείλει να δηλώνει τη σχέση της με τη Ρωσική Εκκλησία στην επίσημη ονομασία της. Γιατί ο Ονούφριος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι πρόκειται για αυτόνομη Εκκλησία αφού ο ίδιος παραδέχεται γραπτώς ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.