Νονός έγινε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και είπε το «Πιστεύω» ενώπιον δύο Μητροπολιτών που τέλεσαν το μυστήριο της βάφτισης!

Όπως γράφει το ένθετο «Secret», της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η βάφτιση έγινε στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Δημοσιεύει μάλιστα την φωτογραφία στην οποία ο Νίκος Φίλης κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό Ιωνα, γιο ενός φιλικού του ζευγαριού. Το Μυστήριο τέλεσαν δύο Μητροπολίτες οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις εναντίον του κ. Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών: Ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος (συγγενής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς, Γεωργίας Γεννιά), ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου, με δριμύτατη κριτική κατά του υπουργού Παιδείας και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος.

Όπως μάλιστα γράφει η εφημερίδα την ώρα, που ο Νίκος Φίλης κρατούσε στην αγκαλιά του τον νεωφότιστο Ιωνα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος με ένα μειδίαμα παρακολουθούσε το υπουργό Παιδείας να βεβαιώνει την πίστη του, λέγοντας από στήθους το «Πιστεύω».

Να προσθέσουμε πάντως ότι το… πιστεύετε, δεν το πιστεύετε, o Νίκος Φίλης όχι μόνο δεν έχει σε προσωπικό επίπεδο κακές σχέσεις με την Εκκλησία, αλλά το αντίθετο. Φέρεται μάλιστα να έχει διατελέσει… δεξιός ψάλτης στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έψαλλε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου Μητροπολιτικού Ναού, φέτος το καλοκαίρι.

67θυητγφ5γυ67.jpg

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.