Ι.Μ. ΚΟΡΕΑΣ: Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε σήμερα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας, Υπέρτιμο & Έξαρχο Ιαπωνίας, κ.κ. Αμβρόσιο, στην έδρα της Μητρόπολης, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο για τα θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία Κορέας. Ακολούθως περιηγήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο παρεκκλήσι Αγίου Μαξίμου του Γραικού, καθώς και στους χώρους του Μουσείου Ελληνορωμαϊκής Τέχνης όπου εκτίθενται 152 γύψινα εκμαγεία και της βιβλιοθήκης της Μητρόπολης όπου διασώζονται σπάνια πρωτότυπα ιερατικά βιβλία μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε το έργο της Μητρόπολης στην κορεατική κοινωνία και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιου, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στην ισχυρή παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ελληνισμού στην Κορέα με ανάπτυξη δράσεων όπως η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας και η ίδρυση εκδοτικού οίκου με ελληνικά συγγράμματα μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, πρωτοβουλία η οποία συμβάλλει στη διατήρηση και τη διάδοση του ελληνικού στοιχείου ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Τέλος, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στη Μητρόπολη Κορέας, αντιπροσωπεία Νοτιοκορεατών φοιτητών του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Hankuk University of Foreign Studies ανέγνωσε στην ελληνική γλώσσα ευχαριστήρια επιστολή για την προσφορά της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε κατά τις συναντήσεις η Πρέσβης της Ελλάδας στην Κορέα κ. Αικατερίνη Λούπα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.