Στην αξία των εκδηλώσεων μνήμης για την απελευθέρωση της Λάρισας από την γερμανική κατοχή και τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε από την ιστορία, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας των επίσημων εκδηλώσεων και της κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο της πόλης στον λόφο του φρουρίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δήλωσε τα εξής:

«Τιμούμε σήμερα την απελευθέρωση της Λάρισας από την γερμανική κατοχή. Έχουν αξία αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης;
Νομίζω ότι ορθώς πράττουμε, όχι μόνο εκ καθήκοντος για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, στα χρόνια της αντίστασης στο γερμανικό ναζιστικό καθεστώς. Οφείλουμε να το κάνουμε για να υπενθυμίζουμε και στις νεότερες γενιές ότι ούτε η Ελευθερία ούτε η Δημοκρατία ήταν πάντοτε δεδομένες. Κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Και μπορεί, βεβαίως, αυτοί που δυο φορές αιματοκύλισαν την Ευρώπη τον προηγούμενο αιώνα να είναι σήμερα εταίροι και σύμμαχοί μας, ωστόσο, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το «αυγό του φιδιού» εξακολουθεί να εκκολάπτεται στη γηραιά ήπειρο, βρίσκοντας αφορμή κάθε φορά, είτε από την οικονομική κρίση, είτε από την έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βρουν χώρο για να επωασθούν αυτές οι νοσηρές, ακραίες ιδεολογίες του ναζισμού και του φασισμού.
Χρόνια πολλά στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.