Τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο όρισε ως νέο Πρωτοσύγκελο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων μετά από σχετική του απόφαση. Η θέση του Πρωτοσυγκέλου παρέμενε κενή εδώ και αρκετά χρόνια δεδομένου ότι τελευταίος την κατείχε ο νυν Μητροπολίτης Ελασσώνος, ως Αρχιμανδρίτης, επί αρχιερατείας μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Βασιλείου.

Ο νέος Πρωτοσύγκελος γεννήθηκε στη Φαλάνη της Λάρισας το 1971, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στην περιοχή, ενώ εν συνεχεία φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου απεφοίτησε με «άριστα» και κατόπιν παρακολούθησε επιτυχώς στην ίδια σχολή μεταπτυχιακές σπουδές με επιβλέποντα καθηγητή τον Ιωάννη Καραβιδόπουλο λαμβάνοντας με άριστα το «Master» στις 23/02/2001 με θέμα: «Το Πρωτευαγγέλιο Ιακώβου και οι επιδράσεις του στη Ζωή της Εκκλησίας».

Ακόμη εργάστηκε πάνω σε εκδόσεις βιβλίων Βιβλικής κατεύθυνσης ως διορθωτής, συμμετείχε δε και ως εισηγητής στο Συνέδριο των Μεταπτυχιακών Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, τον Ιούλιο του 1997. Εκάρη μοναχός την 11 Δεκεμβρίου 1999 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ελασσώνος από τον μακαριστό Γέροντά του Βησσαρίωνα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Την επομένη 12 Δεκεμβρίου χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο μετονομασθείς εις Βησσαρίων προς τιμήν του από Δομενίκου και Ελασσώνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, Αγίου Βησσαρίωνος του Β΄. Στις 27 Φεβρουαρίου του 2000 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και αυθημερόν προχειρίσθηκε Αρχιμανδρίτης αναλαμβάνοντας καθήκοντα Ιεροκήρυκος (30 Ιουνίου 2000).

Με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου ανέλαβε τη διακονία των Εσπερινών κηρυγμάτων σε μεγάλες ενορίες και επί δεκαετία τη συγγραφή των Κυριακάτικων Κηρυγμάτων της Ι. Μητροπόλεως. Διατέλεσε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της πόλεως, καθώς και τη λειτουργική εξυπηρέτηση των πέντε-τότε-σχολικών μονάδων της ενορίας. Από την 1η Σεπτέμβριου 2001 ανέλαβε εφημέριος στην ιστορική κωμόπολη της Δολίχης και παράλληλα την προσωρινή επιστασία και εφημερία στους Ι. Ναούς: Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού και Αγίου Γεωργίου Μαγούλας (21 Ιανουαρίου 2003).

Την 19 Ιουλίου 2004 μετατέθηκε στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, έδρα του Δήμου Ολύμπου, όπου διακόνησε επί δεκαετία, ενώ το 2005 έλαβε το πιτάκιον της πνευματικής πατρότητας από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Βασίλειο.

Από την 1 Οκτωβρίου του 2014 κατόπιν εντολής Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος ανέλαβε Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και παράλληλα υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως. (κατηχητικά σχολεία και σχολή γονέων), ενώ την 7 Ιανουαρίου 2019 του ανατέθηκε το Γραφείο του Ιδιαιτέρου Γραμματέως του Μητροπολίτου. Σημειωτέον ότι ο νέος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος έχει διδακτική εμπειρία ως εκπαιδευτικός Θεολόγος μεγάλου ιδιωτικού διδακτηρίου της Λάρισας, δημοσιεύσεις του υπάρχουν σε Συλλογικούς Τόμους:

«Απόκρυφα Χριστιανικά Κείμενα Α΄ Απόκρυφα Ευαγγέλια» (σειρά Βιβλική Βιβλιοθήκη 13) των εκδόσεων Πουρνάρα και «Ευκαρπίας Αντίδοσις» έκδοση της Ι. Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών. Τέλος σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και με τον υπεύθυνο της εκπομπής «η ταυτότητα της Εκκλησίας» κ. Βασίλειο Σπυρόπουλο έχει καταγράψει (ζωντανά μέσω τηλεφώνου και μαγνητοφώνηση) πάνω από 30 εκπομπές για διάφορα θέματα. Ακόμη με την ευγενική πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ του είχε παραχωρηθεί η επιμέλεια και η παρουσίαση της εκπομπής «Ψηφίδες Ζωής» στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.