Συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο επάξια προαχθείς Μητροπολίτης Σάρδεων Ευάγγελος (21, 22 Νοεμβρίου 2020).

Το γεγονός αυτό ανακάλεσε στη μνήμη μου τον Ιεράρχη Μάξιμο (1914 -1986), προκάτοχο της ιστορικής αυτής Μητροπόλεως, η οποία καταγράφεται ως μια από τις επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως.
Τον αοίδιμο Ιεράρχη τον γνώριζα εκ του σύνεγγυς και τον τιμούσα ιδιαιτέρως.
Την 11η Σεπτεμβρίου 2001, η Νέα Υόρκη δέχτηκε μια τρομερή τρομοκρατική επίθεση, εξαιτίας της οποίας καταστράφηκε ολοσχερώς ο Ναός του Αγίου Νικολάου που γειτνίαζε με τους δίδυμους πύργους. Ένα μήνα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, τον Οκτώβριο του 2001, βρέθηκα στη Νέα Υόρκη και επισκέφθηκα τους χώρους με το αποτύπωμα της καταστροφής.
Στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στο Ναΐδριο του Αγίου Παύλου, «φιλοξενούνταν» κάποια, λιγοστά αντικείμενα, που ως εκ θαύματος- διασώθηκαν. Αυτά ήταν λίγα κεριά και ένα βιβλίο. Η έκπληξή μου υπήρξε μεγάλη, όταν ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος μού παρουσίασε το μοναδικό βιβλίο που «επέζησε», αν και «ταλαιπωρημένο», της γενικής καταστροφής. Διεπίστωσα ότι αυτό ήταν το σύγγραμμα του Μητροπολίτη Σάρδεων Μαξίμου που έφερε τον τίτλο «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία».
Η χαρά μου ήταν μεγάλη καθώς διέκρινα έναν υψηλό συμβολισμό στη διάσωση, μέσα στο χαλασμό, του αφιερωμένου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βιβλίου.
Αυτό το γεγονός, επανέφερε στη μνήμη μου η εκλογή στην ιστορική Επαρχία της Μικράς Ασίας, του Μητροπολίτου Σάρδεων Ευαγγέλου και η έλευσή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη Βασιλίδα των πόλεων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.