ον νέο Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο δέχθηκε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στο γραφείο του, παρουσίᾳ του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου.

Ο νέος εκπρόσωπος του δευτέρου κατά τα πρεσβεία Πατριαρχείου διαδέχεται στα καθήκοντά του τον Αρχιμανδρίτη π. Αθηνόδωρο Παπαευριπιάδη, ο οποίος κατά τη διακονία του ως Εξάρχου επέδειξε μία αξιόλογη πορεία, με την ανέγερση στο Γέρι, ενός νέου καταφυγίου ελπίδας για τους έχοντες την ανάγκη της θαλπωρής και της αγάπης, που θα περιλαμβάνει πέραν των υπηρεσιών ένα περικαλλή ναό αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του π. Αθηνοδώρου στην Εξαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έγιναν σημαντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου της παλαιάς Λευκωσίας, ναό, ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις ανάγκες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος προσκόμισε στον Μακαριώτατο εκλεκτά δώρα από τη Μαύρη Ήπειρο, δηλωτικά του σεβασμού και αγάπης του προς το σεπτό πρόσωπο του Ποιμενάρχη της Εκκλησίας Κύπρου και ο Μακαριώτατος με τη σειρά του αντιπροσέφερε ένα συλλεκτικό εγκόλπιο στον νέο Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.
Μετά από την ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν, ο Μακαριώτατος παρέθεσε νηστίσιμο γεύμα στον φιλόξενούμενό του Επίσκοπο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.