Το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κυκλοφόρησε τον νέο ψηφιακό δίσκο με τίτλο «Οκτωηχία, Αργά Απολυτίκια», το οποίο περιλαμβάνει αργά απολυτίκια, που έχουν μελοποιηθεί από τον ιερομόναχο Θεοφάνη Βατοπαιδινό. Ψάλλει ο Βυζαντινός χορός του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Διευθύνει ο Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης Κωνσταντίνος Αγγελίδης.

Απόσπασμα από τον πρόλογο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου:
«Με ἰδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την ἔκδοση τοῦ νέου ψηφιακοῦ δίσκου, τοῦ Ἱδρύματος Βυζαντινῆς και Παραδοσιακῆς Μουσικῆς τῆς καθ’ ἡμᾶς ἹερᾶςἈρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν, με τίτλο «Ὀκτωηχία» και χαιρετίζω την προσπάθεια αὐτή. Ἐπιθυμῶ να ἐκφράσω θερμότατα συγχαρητήρια στους Μουσικολογιωτάτους Ἱεροψάλτες τοῦ Βυζαντινοῦ Χοροῦτοῦ Ἱδρύματος Βυζαντινῆς και Παραδοσιακῆς Μουσικῆς, τον Μουσικολογιώτατο Χοράρχη κ. Κωνσταντῖνον Ἀγγελίδη και τον Γενικό Διευθυντή του Ἱδρύματος Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Εἰρηναῖο Νᾶκο, οἱὁποῖοι με το τάλαντο πού διαθέτουν και τον ζῆλο τους, δημιουργοῦν μία τόσο σημαντική παραγωγή . Με ὀκτώ διαφορετικούς μουσικούς ψηφιακούς δίσκους ΒυζαντινῆςΜουσικῆς».

Απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα του Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ειρηναίου:
«Το Ἵδρυμά μας, μέσω τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς, συνεχίζει να θέτει στέρεες βάσεις στη παράδοση, την κληρονομιά και την συνέχιση τῆς ὑψηλῆς και μακραίωνης Παρακαταθήκης τῶν Βυζαντινῶν μελῶν πού παραλάβαμε και μεταλαμπαδεύουμε με κάθε τρόπο στις νέες γενεές.»

Κεντρική διάθεση, εκδόσεις εν Πλώ. Μελωδικό Καράβι. Κολοκοτρώνη 49 Αθήνα. Τηλ. 2103226313

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.