Την επέτειο των εγκαινίων του γιορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου στο Βατώντα Αρτάκης και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Τίμια Χείρα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από τη Μονή Αγίου Γεωργίου στα Ηλία.
Η υποδοχή του λειψάνου θα γίνει την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 6μιση το απόγευμα. Ακολουθεί ολόκληρο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 18:30 Υποδοχή της Τιμίας Χειρός και απόδοση τιμών.
ΩΡΑ 18:45 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 07:30 Όρθρος – Θεία Λειτουργία
ΩΡΑ 17:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 07:00 Όρθρος – Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο εις μνήμην των ιερέων Θεοδώρου Μπερεδήμα, Δημητρίου Χάλιου, των κτητόρων του ναού και πάντων των κεκοιμημένων αδελφών της ενοριακής κοινότητας.
ΩΡΑ 18:30 Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου και Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 18:30 Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.
ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 18:30 Εκδήλωση- Ομιλία υπό του παν/του Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Παπασταμούλου, εφημερίου της Γλώσσας Σκοπέλου με θέμα << Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα>> κατά την οποία θα τιμηθούν οι αξιότιμες κυρίες
α) η μακαριστή Βασιλική Τσιριμώκου και β) η Μαρία Ντάβρη για την πολύτιμη προσφορά τους στον Ιερό Ναό μας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 07:30 Όρθρος – Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων της ενοριακής κοινότητας.
ΩΡΑ 18:30 Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου και Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και εν συνεχεία η Ακολουθία του Αγιασμού.
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού μας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 07:30 Όρθρος – Θεία Λειτουργία για την ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού μας.
ΩΡΑ 18:30 Η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 10:00 Δέηση και αναχώρηση της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ενδόξου και Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός τις παραπάνω μέρες από τις 7 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 4μιση το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.