Συγχαρητήρια επιστολή στον Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας έστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Με τη θέληση των συμπολιτών σας θα αναλάβετε και πάλι την ανώτατη κρατική θέση, που αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης και της στήριξης του λαού της χώρας στην εξωτερική και εσωτερική σας πολιτική”, αναφέρει αρχικά ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια στέκεται στην ιστορική σχέση που συνδέει τους δύο λαούς. “Οι λαοί της Σερβίας και της Ρωσίας, ενωμένοι από την ορθόδοξη πίστη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, είναι δεμένοι με δεσμούς αιώνιας αδελφοσύνης και σε δύσκολες ιστορικές στιγμές ήταν πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Σήμερα, μπροστά στην άνευ προηγουμένου πολιτική και οικονομική πίεση από το εξωτερικό στην Πατρίδα μας, η υποστήριξη της ηγεσίας και του λαού της Σερβίας είναι ιδιαίτερα συγκινητική για εμάς”, σημειώνει.

“Η Ρωσική και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και στη διατήρηση της κοινής πνευματικής χριστιανικής κληρονομιάς. Η διακόσμηση του καθεδρικού ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, το μαργαριτάρι της Σερβικής Ορθοδοξίας, έχει γίνει σύμβολο της ενότητας και της αδελφικής μας αγάπης”, αναφέρει σε άλλο σημείο και καταλήγοντας εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του αποστολή.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.