Την παραμονή της ημέρας της Αγίας Τατιανής, που θεωρείται προστάτιδα όλων των φοιτητών της Ρωσίας, στην Αίθουσα των Συνόδων του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος υποδέχτηκε τους καθηγητές και φοιτητές των ιατρικών και φαρμακευτικών ΑΕΙ της Ρωσίας.

Η συνάντηση διοργανώθηκε για πρώτη φορά και ήταν αφιερωμένη στο θέμα «Ιατρική, ελεημοσύνη και πίστη». Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με ιατρικά ΑΕΙ, προβλήματα βιοηθικής, σχέσεις ιατρού με ασθενή, ζητήματα επεξεραγσίας μιας ενιαίας θέσης της κοινότητας εμπειρογνώμων και παραδοσιακών θρησκειών σε σχέση με τις σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες, θέση των ορθόδοξων ναών επί τα ιατρικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απευθυνόμενος στους φοιτητές μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «»θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους εσάς να έχετε την βοήθεια του Κυρίου μας, να έχετε δυνάμεις, και ψυχικές και σωματικές, επειδή η πορεία που διαλέξατε είναι δύσκολη και πρέπει να είστε σε θέση να δίνετε πολύ περισσότερο από όσα παίρνετε. Πρέπει να είστε πολύ δυνατοί άνθρωποι, να έχετε σωστούς εσωτερικούς προορισμούς.

Όταν ένας άνθρωπος έχει ένα ξεκάθαρο στόχο στη ζωή του και αντιλαμβάνεται πώς να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες στη ζωή του, είναι εύκολη η πορεία του. Να σας δώσει ο Θεός να πραγματοποιηθούν οι λαμπροί στόχοι που έχετε θέσει στη ζωή σας και να είναι ευλογημένη και η προσωπική σας ζωή».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.