Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ !!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο Γαβριλιάδη και τον Δημήτρη Ελευσινιώτη, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στη χώρα μας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης, μιλώντας στο ANTIVIRUS αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί του για να τους συγχαρεί και να τους μεταφέρει τις ευχές του για τον γάμο τους.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό καθώς «πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στη ζωή μας όσο και στη ζωή των παιδιών μας», όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε.

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Μετά από 20 χρόνια σχέσης ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα που παντρεύτηκαν στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης.

Ο γάμος έγινε χθες, Σάββατο (2.03) στις 12 το μεσημέρι σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Το ζευγάρι έχει αγοράσει σπίτι από κοινού και έχει τρία παιδιά.

Αντιδράσεις της Εκκλησίας στον Γάμο Ομοφύλων στην Ελλάδα
Η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα έφερε στο προσκήνιο τις αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου. Η Εκκλησία, βασιζόμενη σε θεολογικές ερμηνείες, αντιτίθεται στην εξίσωση του γάμου ομοφύλων με τον θεσμό του γάμου όπως τον ορίζει η Ορθόδοξη παράδοση.

Κύριες Αντιδράσεις:

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία χαρακτηρίζει τον γάμο ομοφύλων “αντίθετο στο σχέδιο Θεού” και “βλάπτικό για την κοινωνία”.
Μητροπολίτες και ιερείς έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους, με ορισμένους να καλούν σε αντίσταση κατά του νόμου.
Η Εκκλησία έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Επιπτώσεις:

Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας έχουν δημιουργήσει διχασμό στην κοινωνία, με αρκετούς να στηρίζουν την άποψή της και άλλους να την κατακρίνουν.
Έχει ασκηθεί πίεση σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να τελέσουν γάμο, με ορισμένους ιερείς να αρνούνται να τους ευλογήσουν.Αυτό είναι το μόνο βέβαιο ότι δεν θα γίνει καθώς καταργεί το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Η Εκκλησία έχει διαμηνύσει με αποκλεισμό από τα μυστήρια όσους συμμετέχουν σε γάμο ομοφύλων.
Σημαντικά Σημεία:

Η Εκκλησία διαχωρίζει τον θεσμό του γάμου από την έννοια της αγάπης, τονίζοντας ότι η αγάπη οφείλει να εκφράζεται με τρόπο σύμφωνο με την θρησκευτική ηθική.
Η θέση της Εκκλησίας στηρίζεται στην ερμηνεία της Αγίας Γραφής και της Πατερικής παράδοσης.
Ορισμένοι πιστοί αμφισβητούν την άποψη της Εκκλησίας, θεωρώντας ότι η αγάπη δεν έχει όρια και οφείλει να τυγχάνει σεβασμού σε κάθε μορφή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.