Ο πρωθυπουργός, όσο υπηρετούσε τη θητεία του είχε ζήσει από κοντά τους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών και δεν ξέχασε ποτέ τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιχειρούν καθημερινά ρισκάροντας τη ζωή τους.

Δύο σχεδόν πανομοιότυπες φωτογραφίες με 30 χρόνια διαφορά δείχνουν την ξεχωριστή αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Πολεμική Αεροπορία και το προσωπικό τους.

Η πρώτη από τη Νέα Αγχίαλο το μακρινό 1992, νεαρός σμηνίτης, όπου υπηρέτησε τη θητεία αμετάθετος ως πολύτεκνος. Η δεύτερη, χθες, στην πολύ πιο κοντινή στην Αθήνα, Τανάγρα, όπου παρέστη στην τελετή παραλαβής των ολοκαίνουριων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Πάνω στη σκάλα του πιλοτηρίου, τότε του F-16 και σήμερα του Rafale, του πρώτου νέου μαχητικού που απέκτησε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία μετά από πολλά χρόνια και που αλλάζει τις ισορροπίες ισχύος στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ζήσει από κοντά στη θητεία του τους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών δεν ξέχασε ποτέ τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιχειρούν καθημερινά ρισκάροντας τη ζωή τους και ως πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι το πτητικό και καταδυτικό επίδομα απαλλάσσεται από κάθε φορολόγηση, επεκτείνοντας μάλιστα το μέτρο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες ενστόλων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική ανάρτηση Μητσοτάκη στο Instagram με τον χειριστή Rafale και τα παιδιά του

Μάλιστα ένας από τους πιλότους των F16 που υπηρετούσε ως νεαρός υποσμηναγός στη Μοίρα με τα μαχητικά αεροσκάφη, όπου έκανε τη θητεία του ο σημερινός Πρωθυπουργός, χθες ήταν μεταξύ των ανώτατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που παρέστησαν στην τελετή παραλαβής των 6 Rafale.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί στην 111 Πτέρυγα Μάχης όπου υπηρέτησε ως σμηνίτης στις 2 Ιουλίου του 2019, σε μία από τις τελευταίες περιοδείες του πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.