Προσωπική γνώμη; Πλέον όχι! Είναι προπαγάνδα αυτό που κάνει ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να εξυμνεί την Σύνοδο του Κολυμπαρίου, αλλά πλέον ξέφυγε εκτός ορίων!

Όταν λοιπόν πρόκειται για κήρυγμα το οποίο μάλιστα μοιράζει και σαν δελτίο τύπου από εδώ κι από εκεί δεν είναι δυνατόν να ταυτίζει τους Ιεράρχες που συμμετείχαν στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου με τους Άγιους Πατέρες!!!

Με αφορμή λοιπόν την αυριανή μνήμη των αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε το 451 στην Χαλκηδόνα της Βιθυνίας, καταλήγοντας το κηρυγμά του αναφέροντας πως «το βαθύτερο νόημα του Ευαγγελικού Λόγου που ακούσαμε σήμερα

«ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων όπως ίδωσιν τα καλά έργα υμών και δοξάσωσιν το Πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς»»

Και στην συνέχεια εκτρέπεται εντελώς:

«Αυτό έπραξαν οι ΄Αγιοι Απόστολοι οι οποίοι «πορευθέντες πάντα τα έθνη» εβάπτισαν τους ανθρώπους εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος διδάσκοντας αυτούς όσα ο ίδιος τους εδίδαξεν.

Αυτό έπραξαν κι οι άγιοι Θεοφόροι 630 Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος. Αυτό έπραξαν οι ΄Αγιοι της Εκκλησίας μας.

Αυτό έπραξαν και οι Ορθόδοξοι Αρχιερείς που συμμετείχαν πριν ένα έτος εις τας εργσσίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης με τις σημαντικές αποφάσεις της για τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο».

Και μη χειρότερα….

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Οι συμμετέχοντες με θετικές ψήφους στην "σύνοδο" του Κολυμπαρίου και αυτοί που την αποδέχονται ως ορθόδοξη σύνοδο, έχουν πετάξει τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας, έχουν γίνει αιρετικοί και η ιερατική τους ιδιότητα έχει καταστεί ανενεργή. Τα δε μυστήρια τους είναι άκυρα, καθώς οι θέσεις τους και οι ενέργειές τους ταυτίζονται με θέσεις και ενέργειες καταδικασμένων αιρετικών του παρελθόντος.
Όλο το σώμα της Εκκλησίας αναμένει την Σύνοδο που θα καθαιρέσει και θα καταδικάσει όλους τους προαναφερθέντες (ακόμα και εάν μείνουν μόνο 10 ιεράρχες σε όλη την Ελλάδα) και θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της Εκκλησίας και όχι τα προβλήματα της μασονίας...