Την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επισκέφθηκε με τη συνοδεία του στις 22 Μαρτίου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στην ΣΤ’ συνεδρίαση της Ρωσο-Κινεζικής Ομάδας Εργασίας για επαφές και συνεργασία στο θρησκευτικό τομέα.

Στην είσοδο του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο χώρο της Πρεσβείας τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα υποδέχθηκε θερμώς ο Ιερέας Σέργιος Βορόνιν, Προϊστάμενος του Ναού, ο οποίος του προσέφερε ενθύμιο προσευχής – μία εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως δείγμα ευγνωμοσύνης για τις προσπάθειες, που καταβάλλει ο Ιεράρχης προς ομαλοποίηση της καταστάσεως της Ορθοδόξίας στην Κίνα.

Ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ρωσικής Ομοποσπονδίας στη ΛΔΚ κ. Α. Ντενίσοφ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα και τα μέλη της Ρωσικής αντιπροσωπείας. Στο δείπνο παρακάθησε ο Υπουργός Αναπτύξεως της Άπω Ανατολής της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Α. Γκαλούσκα.

Στις 23 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας αναχώρησε από το Πεκίνο. Τον Ιεράρχη προέπεμψαν στο αεροδρόμιο ο Ανώτερος Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσίας στη ΛΔΚ κ. Β. Φαντέγιεφ, ο Ιερέας Σέργιος Βορόνιν, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεκίνου, στελέχη της Κρατικής Διευθύνσεως της ΛΔΚ επί θρησκειών και ο Γ’ Γραμματέας της Ρωσικής αποστολής στην Κίνα κ. Γ. Ζιγκαρκόφ.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Κίνα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.