Μνημόσυνο Μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου στο Rotterdam

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Rotterdam, με την τιμητική παρουσία της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος στην Ολλανδία, Εξοχωτάτης κας Αικατερίνας Γκίνη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου μετά το οποίο ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς ενθυμούμενος την ζωή και την προσωπικότητά του, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Στυλίδα Φθιώτιδος το 1935 όπου και έλαβε τα εγκύκλια μαθήματα. Κατόπιν τελείωσε την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και εν συνεχεία την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από την οποία αποφοίτησε το 1958. Το ίδιο έτος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και από τον Δεκέμβριο ανέλαβε ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού του αγίου Νικολάου στο Rotterdam εξυπηρετώντας όλη την Ολλανδία. Το 1977 εξελέγη Επίσκοπος Ευμενείας συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ολλανδία. Από το 1992, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμονος, εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες και συνέχισε να διακονεί και να εργάζεται για τις ανάγκες και του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. Στις 22 Ιανουαρίου 2015, ευρισκόμενος στην κατοικία του στις Βρυξέλλες, εκοιμήθη εν Κυρίω.
Ο μακαριστός Επίσκοπος Ευμενείας κυρός Μάξιμος ήταν αγαπητός σε όλους και προσέτρεχε πάντοτε στο πλευρό των πιστών με προθυμία και αγάπη. Είχε μεγάλη αγάπη και απόλυτη αφοσίωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ως γνώμονά του είχε πάντοτε το καλό της Εκκλησίας και την ανακούφιση του πάσχοντος συνανθρώπου. Διακρίνονταν για την υπακοή, την ταπείνωση και την φιλανθρωπία του».

Υποδοχή της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος στην Ολλανδία στον Καθεδρικό Ναό του Rotterdam
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, υποδέχθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Rotterdam την Εξοχωτάτη κα Αικατερίνα Γκίνη, νέα Πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία.
Ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε την νέα Πρέσβη ευχήθηκε καταλλήλως για την νέα αυτή αρχή και ενθυμήθηκε την καλή συνεργασία που υπήρχε στο παρελθόν, όταν η νέα Πρέσβης υπηρετούσε στην Ελληνική Πρεσβεία της Χάγης από άλλη θέση, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η Ιερά Μητρόπολη είναι διαθέσιμη για αρμονική συνεργασία με την Πρεσβεία προς το συμφέρον της πατρίδος, της Ελλάδος, και των ομογενών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.