ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Σύναξη ιερέων των ενοριών της Βαρσοβίας πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7-8 Απριλίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Μαγδαλήνης της πρωτεύουσας της Πολωνίας.

Πριν την έναρξη της Σύναξης, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων.

Αμέσως μετά ακολουθήσε η Σύναξη όπου στην ομιλία του ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στους ιερείς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει την ιερωσύνη. «Χωρίς αγάπη για τον Χριστό, δεν μπορεί κανείς να αγαπήσει την ιερωσύνη. Μόνο από τον Χριστό πρέπει να αντλούμε δύναμη και χάρη, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα ανθρώπινα ελαττώματα και τις αδυναμίες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στα προβλήματα που υπάρχουν στον σύγχρονο κόσμο στο πλαίσιο της ιερωσύνης. Υπογράμμισε ότι ο ιερέας οφείλει να χαρακτηρίζεται από τις αρετές της σοφίας και της αντοχής δίνοντας ως παράδειγμα και κάνοντας παραλληλισμό με έναν όμορφο και πολύτιμο λίθο, ο οποίος εκτός από ελκυστικός με τη λάμψη και την ομορφιά του, είναι πάνω από όλα μια σκληρή πέτρα, ανθεκτική σε όλες τις δυσκολίες.

«Αυτή τη στιγμή, η Εκκλησία περνάει μεγάλες δοκιμασίες. Είναι μια απαιτητική περίοδος, γεμάτη πειρασμούς και δοκιμασίες. Να είστε επίμονοι και δυνατοί. Είθε η πίστη και το παράδειγμα των προγόνων μας να βοηθήσουν να ξεπεραστούν όλες οι αντιξοότητες και τα προβλήματα», τόνισε.

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχές του προς τους ιερείς, τις οικογένειες και το ποίμνιο τους για το Πάσχα, καθώς και για δημιουργική διακονία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.