Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 η συνεδρίαση του δικαστηρίου στην πόλη Βίνιτσα, που αφορούσε την υπόθεση του Μητροπολίτη Τούλτσιν κ. Ιωνάθαν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι ανακριτές έθεσαν ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες, όπως ότι ο Σεβασμιώτατος είχε στην κατοχή του φιλορωσικά φυλλάδια τα οποία κατέβασε από το διαδίκτυο και τα μοίρασε σε Ιερείς.

Σύμφωνα με την Μητρόπολη Τούλτσιν ο Εισαγγελέας ζήτησε την μέγιστη ποινή για τις κατηγορίες που κατασκεύασαν οι ανακριτές της SBU, δηλαδή 5 χρόνια φυλάκιση.

Επίσης, ο Εισαγγελέας ανέφερε στον Σεβασμιώτατο να δηλώσει μετανοημένος ώστε να μειωθεί η ποινή, κάτι που ο κ. Ιωνάθαν αρνήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου την ανύπαρκτη ενοχή του.

Η υπεράσπιση δικαιολογημένα ζήτησε την πλήρη αθώωση του Σεβασμιωτάτου, λόγω του πλήθους προανακριτικών διαδικαστικών παραβιάσεων και απάτης (χειραγώγησης) κατά τη διάρκεια των ερευνών και, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη την πρακτική των δυτικών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, όπου η Ουκρανία προσπαθεί να γίνει μέλος εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος σε μήνυμά του προς τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, κάνει λόγο για κακόβουλη προπαγάνδα παραπληροφόρησης, παράνομες έρευνες με πλαστά στοιχεία.

Επίσης τονίζει ότι υπάρχει συνειδητά μια επιθετική κατάσταση εναντίον τους, που έχει ως σκοπό να εξοντώσει την κανονική εκκλησία της Ουκρανίας.

“Οι διώξεις κατά της κανονικής Εκκλησίας δεν πρέπει να γεμίσει τις ψυχές σας με φόβο και απόγνωση, αλλά αντιθέτως να σας ενισχύσει και να σας ενδυναμώνει με πίστη στον Θεό” – τονίζει προς τους κληρικούς ο κ. Ιωνάθαν.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Τούλτσιν άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως, η οποία μεταξύ άλλων έχει και την δέσμευση περιουσίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.