Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου: «Όλα ζουν αν τα θυμάμαι… Οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες, Αν. Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Προποντίδα, Καππαδοκία, Πόντος», που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος με τον γλαφυρό του λόγο επεσήμανε την υποχρέωση που έχουμε να μην ξεχάσουμε τις αλησμόνητες πατρίδες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις αλησμόνητες πατρίδες, ενώ ευχαρίστησε την Ένωση Μικρασιατών για την πρόσκληση να παρουσιάσει το βιβλίο του στη Θήβα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος με την γραφίδα του κρατάει ζωντανή την ιστορική μνήμη του Ελληνισμού και μας ταξιδεύει στα βάθη των αιώνων και στις κοιτίδες της ελληνορθόδοξης παράδοσης, ενώ επεσήμανε ότι το βιβλίο δεν είναι μια απλή παρουσίαση τόπων, προσώπων και γεγονότων, αλλά ένα βιωματικό οδοιπορικό, που το παρόν συναντιέται με το παρελθόν και κρατά ζωντανό το μέλλον. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες στα παιδιά της Βοιωτίας – σήμερα μεγάλους – που βοήθησαν στη σύνταξη του βιβλίου, τα οποία είχαν λάβει μέρος στα ταξίδια στις αλησμόνητες πατρίδες μαζί με τον π. Νεκτάριο, κατά τη διάρκεια της διακονίας του στη Βοιωτία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Σπυρίδωνα για την παρουσίαση του βιβλίου, την Ένωση Μικρασιατών για την εκδήλωση και τις χορωδίες της Ένωσης Μικρασιατών και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά, που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση. Τέλος, ευχαρίστησε όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση «για να τιμήσουμε, όπως είπε, τον Σεβασμιώτατο και πολυαγαπητό αδελφό Άγιο Αργολίδος και να αναζωπυρώσουμε την αγάπη μας για τις αλησμόνητες πατρίδες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.