Μετά το πέρας της ακολουθίας τελέστηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ Αμφιλόχιος μετέβη στην νήσο Σχοινούσα προκειμένου να προεξάρχει της πανηγύρεως της Παναγίας της Ακαθής η οποία αποτελεί κόσμημα και καύχημα της Σχοινούσας
Την Παρασκευή το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και στην συνέχεια η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέφερε ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έγινε αγγελιαφόρος της βουλής του Θεού προς την Θεοτόκο καθώς η Παναγία συγκέντρωνε στο πρόσωπο της όλες εκείνες τις ανθρώπινες αρετές που έκαναν τον Θεό να την επιλέξει και να συνεργήσει στο μυστήριο της σωτηρίας του ανθρώπου. Η Παναγία γίνεται κλίμακα για να κατέβει ο Θεός από τον ουρανό στην γη για να ανέβει ο άνθρωπος από την γη στον ουρανό.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η Παναγία αποτελεί λιμάνι και ασφάλεια για κάθε άνθρωπο, πολύ περισσότερο για τους ακρίτες των νησιών οι οποίοι προστρέχουν σε εκείνη, βρίσκοντας προστασία.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συνοδευόμενος από τον εφημέριο της Σχοινούσας και καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης π. Φιλάρετο Θηραίο, τον αδελφό της Μονής π.Θεόφιλο Αριαντζή, τον π. Νικόλαο Αργυρίου και τον διάκονο π. Νεκτάριο Σάκκα.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, τονίζοντας ότι αυτή η εόρτιος τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου ας προσευχηθούμε να γίνει αφορμή, ώστε Εκείνη να μας λυτρώσει από κάθε πρόσκαιρη αλλά και αιώνια συμφορά, όπως στον τελευταίο Οίκο των Χαιρετισμών της ζητούμε ευλαβικά.
Μετά το πέρας της ακολουθίας τελέστηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.