Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος ευρισκόμενος στην Αθήνα για ποιμαντικούς λόγους μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας, προκειμένου να χοροστατήσει του όρθρου και να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο περικαλλές παρεκκλήσιο του λαοφιλούς Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου π. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τον προϊστάμενο του Ναού αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Κλάδη τον εφημέριο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Παπαθεοδώρου και τον ιεροδιάκονο π. Ιωάννη Καβανάλ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας ως αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα, τόνισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα με αφορμή τη φράση “εξαγοραζόμενοι τον καιρόν ότι αι ημέραι πονηραί εισίν” πως ο άγιος Νεκτάριος εκμεταλλεύτηκε κάθε περίσταση και δυσκολία της ζωής με μοναδικό στόχο και πόθο την ένωσή του με το Θεό, ο οποίος τον ανέδειξε μεγάλο και θαυματουργό Άγιο αλλά και πρότυπο καρτερίας και υπομονής για όλους τους πιστούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.