Σήμερα, Κυριακή Τετάρτη από του Πάσχα, όπου η Εκκλησία μας την έχει αφιερώσει στο θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαλτέζας στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή (Ιω. 5, 1-15) αναφερόμενος στο διάλογο του Κυρίου με τον Παράλυτο, στο δράμα και στις ταλαιπωρίες που αντιμετώπισε ο επί 38 έτη παράλυτος αλλά και στο θαύμα της ίασής του από τον μόνο ιατρό ψυχών και σωμάτων, που είναι ο Κύριος.

Τελος ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι τον παράλυτο δεν τον θεράπευσε η κολυμβήθρα, αλλά ο πανσθενουργός λόγος και η αγάπη του Χριστού μας, αφού στην απελπισμένη του διαπίστωση “ἄνθρωπον οὐκ ἔχω”, έρχεται ο Κύριος και με τη θεραπεία είναι σα να του λέει “διά σέ ἄνθρωπος γέγονα, καί λέγεις ἄνθρωπον οὐκ ἔχω; Ἆρον σου τόν κράβατον καί περιπάτει”, όπως αναφέρεται πολύ όμορφα και συγκινητικά σέ έναν από τους ύμνους της ημέρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.