Το ταξίδι της γνωριμίας του με την πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος με πρώτο σταθμό την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

Λίγες ώρες μετά την ενθρόνισή του στην Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, ο νέος Ποιμενάρχης έγινε δεκτός με αισθήματα χαράς από τις Πρυτανικές αρχές, τους Καθηγητές και τις Καθηγήτριες της Θεολογικής Σχολής, καθώς και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των δύο Τμημάτων (Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού).

Με την επίσημη υποδοχή από τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή κ. Χρυσόστομο Σταμούλη, και τους Προέδρους των δύο Τμημάτων, Νικόλαο Μαγγιώρο, Τμήμα Θεολογίας και Απόστολο Κραλίδης, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης χοροστάτησε στη Δοξολογία που τελέστηκε επί τη υποδοχή στο ασφυκτικά γεμάτο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στον 4ο όροφο της Σχολής.

Η Θεολογική Σχολή ΑΠΘ αποτελεί ένα από τα πεδία που η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο Παναγιώτατος κ. Φιλόθεος θα κληθούν να συνεργαστούν επιβεβαιώνοντας τη συνπόρευση της ποιμένουσας Εκκλησίας με την ακαδημαϊκή θεολογία. Σε αυτό στάθηκαν στην εκδήλωση που ακολούθησε στο Γ’ Αμφιθέατρο της Σχολής, οι ομιλητές που έλαβαν τον λόγο καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη αναφωνώντας το “Άξιος”.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής σε έκθεση αγιογραφίας με δημιουργίες φοιτητών και φοιτητριών.

Το νέο ταξίδι στη νέα πατρίδα, τη συμπρωτεύουσα και συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε από τον κατεξοχήν χώρο της νιότης, των αναζητήσεων και των προβληματισμών. Από το Πανεπιστήμιο. Από τον χώρο που αναδεικνύει τους αυριανούς συνεργάτες και στελέχη της Εκκλησίας. Ο Παναγιώτατος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε συνεντεύξεις του λίγο πριν την ενθρόνιση, θέλει να δώσει κίνητρα στους νέους για να έρθουν κοντά στην Εκκλησία. Η αρχή έγινε με την πρώτη επίσημη ποιμαντική επίσκεψη να μην είναι τυπική, αλλά ουσιαστική. Ένα ουσιαστικό κάλεσμα συνεργασίας για την πορεία που προδιαγράφεται μπροστά στις πρώτες σελίδες της νέας εποχής για την ιστορική Ιερά Μητρόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.