Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πανηγυρίου του θαυματουργού, στην κοινότητα Μαλούντας το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Μαΐου 2022.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Στέφανος Χρυσάνθου, Μάρ

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στον ορισμό της λέξης «Άγιος», ποιος είναι Άγιος και πως μπορεί κανείς να το κατιος Νεοφύτου και Μάριος Ιωαννίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.ορθώσει. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για το βίο του Αγίου Πανηγυρίου και ανέπτυξε δύο από τις αρετές του Αγίου Πανηγυρίου, την ακτημοσύνη και την ταπείνωση, οι οποίες τον αξίωσαν να θαυματουργεί. Στο τέλος της ομιλίας ο Πανιερώτατος προέτρεψε το λαό να τον παρακαλούμε αδελφοί μου, να πρεσβεύει για τη σωτηρία των ψυχών μας. «Να τον επικαλούμαστε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, στα αδιέξοδα που βρισκόμαστε. Να ζητούμε την βοήθειά του υπέρ ειρήνης του κόσμου, να ζητούμε τη μεσιτεία του να γίνει αρωγός στην ελευθερία της ημικατεχόμενης μας πατρίδος, που εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια ο αττίλας την καταπατεί».

Ο Πανιερώτατος δώρησε στον πατέρα Μάριο Ιωαννίδη σταυρό ευλογίας και σταυρό επιστήθιο.

Παρόντες στην ακολουθία του εσπερινού ήταν ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Στυλιανός Τίνανας , εκπρόσωπος από την Β΄ Ταξιαρχία στην Κλήρου, και ο κοινοτάρχης Μαλούντας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.