Ι.Μ. ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024, χαιρέτησε την ημερίδα, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο με θέμα την προσέγγιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την εποχή μας.

Η ημερίδα περιλάμβανε 2 συνεδρίες με θέματα «Ομοφυλοφιλία. Μια πολύπλευρη προσέγγιση» με εισηγητές τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Θερμό, ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, και την Αναστασία Τζίρτη, Δικηγόρο, Πρόεδρο Επιτροπής Οικογενειακού Δικαίου Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Η δεύτερη συνεδρία είχε ως θέμα το εξής: «ταυτότητα φύλου. Επιστημονικοί και ιδεολογικοί προβληματισμοί» με εισηγητές την Δρ Παναγιώτα Μάμα, Παιδοψυχίατρο, και επίσης, τον Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Θερμό.

Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησε γόνιμος διάλογος, τέθηκαν και απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους ακροατές.

Παρέστησαν ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης, ο οποίος ανέγνωσε χαιρετισμό εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βορκάς, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, κ. Χριστάκης Ευσταθίου, επιθεωρητές του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθηγητές θεολογίας, κληρικοί, θεολόγοι, φοιτητές θεολογίας και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.