Καλεσμένος στο στούντιο του CityChannel και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Αντίφωνο» με τον Θεόδωρο Κυριακού στη πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, βρέθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας Κυκκώτης.

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας περιέγραψε το τρόπο που αποφάσισε από μικρή ηλικία να είναι στον εκκλησιαστικό χώρο, έκανε μια μικρή αναδρομή στα παιδικά και εφηβικά του χρονιά, για τον ιερέα πρότυπο για τον ίδιο, τους πρόσφυγες γονείς του και το πως τελικά έγινε κληρικός.

Δήλωσε πως το να γίνει ιερέας ήταν η πρώτη του αγάπη αλλά και η επανάστασή του.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις ιεραποστολές που έχει κάνει μέχρι σήμερα και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Όταν έγινε αυτός ο απαράδεκτος πόλεμος άλλαξαν πολλά πράγματα μέσα μου, σε πολλά θέματα αλλά το πρώτο που σκέφτηκα ήταν το πως θα γίνω ωφέλιμος σε αυτούς τους ανθρώπους, και αυτό έκανα»

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού ρώτησε τον Πανιερώτατος αν είναι ευχαριστημένος από την ποιμαντική που ακολουθεί η εκκλησία σε σχέση με τους νέους.

«Επιβάλλεται να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές στην ποιμαντική της εκκλησίας» τόνισε πώς η πίστη μας, τα δόγματα και οι παραδόσεις μας είναι αναλλοίωτα αλλά η ποιμαντική ο τρόπος επικοινωνίας με το κόσμο μείναμε πολύ πίσω, όπως δήλωσε, «Χάσαμε το τρένο, και όσο περνά ο καιρός απομακρύνεται και ίσως να μην το φτάσουμε ποτέ»

Ο Μητροπολίτης Ταμασού για τα όσα γράφονται και ακούγονται για το θέμα φιλίας με την Ρωσία.

«Δεν είδα ποτέ την εκκλησία ως καριέρα για να θέλω να βάζω αλλά κριτήρια στην ζωή μου για να πέτυχω, αυτό που έγινε στην Ουκρανία ήταν συγκλονιστικό για εμένα. Ναι, η εκκλησία της Κύπρου με έστειλε ως πρεσβευτής να σπουδάσω στην Ρωσία. Όπως εμείς πηγαίνουμε ως απόδημος ελληνισμός στο εξωτερικό και θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο και να εκκλησιάζονται αυτό ακριβώς ήθελαν και οι σλαβόφωνοι, για αυτό φτιάξαμε αυτό το ναό για τις ανάγκες του κόσμου και αυτό κάνω μέχρι και σήμερα με πολλή περηφάνεια. Αυτό όμως, χρωματίστηκε και έδωσε μια άλλη έννοια στο κόσμο», δήλωσε.

«Το θέμα ενότητας καταστράφηκε με την πρώτη οβίδα που έπεσε στην Ουκρανία», κατέληξε.

Τέλος, ο Πανιερώτατος κατά την διάρκεια της συνέντευξης, δεν έκρυψε την αδυναμία που έχει στα παιδιά και δήλωσε ότι αν δεν γινόταν κληρικός θα ήταν νηπιαγωγός ή δάσκαλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.