Ο πολιτισμός βρίσκεται πολύ ψηλά στην ποιμαντική ατζέντα της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Ησαΐας στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον Active Radio, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 15 χρόνια από την ανασύσταση της Μητροπόλεως.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Ταμασού 2022», είναι αφιερωμένο σε δύο μεγάλες προσωπικότητες ανέφερε ο Πανιερώτατος, τον Μιχάλη Πασιαρδή και το Μίκη Θεοδωράκη. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 16 Ιουλίου, με τη συναυλία «Τα τραγούδια του αγώνα του Μίκη Θεοδωράκη» και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

«Ο πολιτισμός λειτουργεί σαν αντίδοτο στην κατάθλιψη, δημιουργεί την πυξίδα για το μέλλον, τιμά το παρελθόν, ζει το παρόν και προσβλέπει στο μέλλον. Ψυχολογικά και πνευματικά, δημιουργεί ισορροπίες», επισήμανε, λέγοντας ότι συγγραφείς, ποιητές και τραγουδοποιοί ανασυγκρότησαν τις δυνάμεις τους αυτή τη διετία και επαναδημιούργησαν.

Παρεξηγημένος ο ρόλος της Εκκλησίας;
Ο σεβασμός κερδίζεται απάντησε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ερωτηθείς αν είναι παρεξηγημένος ο ρόλος της Εκκλησίας. «Φταίμε κι εμείς καμιά φορά, από τον τρόπο που προσεγγίζουμε τον κόσμο, κάποτε αφ΄υψηλού ωσάν να είμαστε κάτι ξεχωριστό που αξίζει να τιμήσει κάποιος και να του δώσει ιδιαίτερη σημασία. Το σεβασμό τον κερδίζεις και καθημερινά πρέπει να αποδεικνύεις την αξία σου μέσα από έργα και όχι λόγια» είπε, συμπληρώνοντας ότι χρησιμοποιούνται παλαιότερες μέθοδοι ποιμαντικής που πρέπει να ξεπεραστούν. Πρέπει σημείωσε να συναντούμε τον άνθρωπο και να του δίνουμε επιλογές με ότι τον ευχαριστεί.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού απαντά και στο ερώτημα αν χωράει η εκκλησία στην πολιτική και αντίστροφα, απάντησε ότι όταν αφορά το ευ πολιτεύεσθαι είναι καλοδεχούμενο, όταν όμως γίνεται σε επίπεδο κομματοκρατίας, που γίνονται συνδιαλλαγές για το χρήμα την εξουσία και την ποδηγέτηση του κόσμου τότε η εκκλησία πρέπει να σιωπά.

Για την κρίση που διέρχεται η κοινωνία με την ακρίβεια, ο Ταμασού Ησαϊας κάλεσε όλες τις Μητροπόλεις να ενώσουν Δυνάμεις προς ανακούφιση των ευαλώτων οι οποίοι πολλαπλασιάζονται.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.