Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά στην κοινότητα των Εργατών Την Κυριακή του Θωμά, 1η Μαΐου 2022.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Νικόλαος Δημητρίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής εορτής. “Οκτώ ημέρες μετά το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού και η Εκκλησία μας προβάλλει το πρόσωπο ενός από τους 12 μαθητές του Χριστού, το πρόσωπο του Αποστόλου Θωμά. Ο Θωμάς δεν πίστεψε, γιατί δεν ήταν παρών στην Ανάσταση. Έτσι, ζήτησε να ψηλαφήσει με τα ίδιά του τα χέρια τις πληγές του πάθους πάνω στο Σώμα του Χριστού, για να πιστέψει.

Το σημερινό γεγονός της ψηλαφήσεως του Θωμά, αποτελεί συνέχεια των γεγονότων του Πάθους και της Αναστάσεως του Κυρίου μας, αλλά και μια τρανή διαβεβαίωση και μαρτυρία ότι πράγματι ο Χριστός αναστήθηκε και η πίστη μας έχει βάση και θεμέλιο την Ανάσταση του Χριστού”.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Ευγένιο, ο οποίος διακονεί στο ψαλτήριο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε λιτανεία των εικόνων της Αναστάσεως και της Ψηλαφήσεως του Αποστόλου Θωμά, πέριξ του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.