Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στην κοινότητα Αγροκηπιάς τηνΚυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας, πλαισιούμενος από τον Προιστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Νεοφύτου και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στην πίστη της Χαναναίας.

«Η μεγάλη πίστη της γυναίκας αυτής, της δίνει την δυνατότητα να αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Χριστού τον Μεσσία, που με τόση λαχτάρα περίμεναν οι Ιουδαίοι, και δυστυχώς δεν τον αναγνώρισαν όταν ήλθε.
Ο Χριστός, σαν Θεός παντογνώστης που είναι, βλέπει τον εσωτερικό κόσμο αυτής της γυναίκας και θέλοντας να αναδείξει και να φανερώσει το πρόσωπο αυτό, συμπεριφέρεται με σκοπό να δώσει ένα μάθημα στους μαθητές Του και δι’ αυτών σε όλο τον κόσμο.
Η πίστη κάνει την Χανανναία να υπερβεί όλα τα εμπόδια και να πάρει το έλεος του Χριστού για το ταλαιπωρημένο παιδί της.

Αυτή την πίστη καλείται να αποκτήσει ο κάθε ένας μας. Γι’ αυτό στην προσευχή μας πρέπει να παρακαλούμε το Θεό να μας προσθέτει πίστη και να μένουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στην πίστη μας», επισήμανε.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τίμησε τα απερχόμενα μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου Αγροκηπιάς «Άγιος Κουρνούτας» κ. Μαρία Θωμά (πρώην Πρόεδρο) και κ. Θεονίτσα Πετρίδου (πρώην μέλος), τα οποία πρόσφεραν αρκετά χρόνια την εθελοντική τους υπηρεσία στον Χριστιανικό Σύνδεσμο, προσφέροντάς τους από ένα εικόνισμα της Θεοτόκου και μια ανθοδέσμη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.