Ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας με δήλωσή του αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ενορία Παναγίας στο Μπορός, και ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της έλλειψης συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη, ο τοπικός Ιερέας τίθεται σε αναστολή μέχρι νεοτέρας.

“Με θλίψη λοιπόν οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Θεία Λειτουργία που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 δυστυχώς δεν μπόρεσε να τελεστεί. Όπως είναι γνωστό, η Μητρόπολη είχε ανακοινώσει ότι η Θεία Λειτουργία θα τελούσε στην ενορία του Bor ås, από τον V. Ο Αιδεσιμότατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ο οποίος ταξίδεψε από τη Στοκχόλμη στο Μπορς για το σκοπό αυτό. Δυστυχώς, δεν του επιτράπηκε η πρόσβαση στο παρεκκλήσι της Παναγίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει η προγραμματισμένη Λειτουργία. Το βρίσκουμε λυπηρό και λυπηρό. Ωστόσο, αυτό δεν αποθαρρύνει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να στέλνουμε Ιερείς, σε τακτική βάση στο Bor ås, προκειμένου να τελούμε Ιερά Θεία Λειτουργία για την Ενορία και να γιορτάζουμε τη Θεία Λειτουργία, προς όφελος των πιστών”, υπογράμμισε.

Παρακάτω ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη Σουηδίας:
Σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση που αφορά την ενορία Παναγίας στο Bor ås.

Λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Μητρόπολη, ο τοπικός Ιερέας τέθηκε σε αναστολή μέχρι νεοτέρας.

Η Μητρόπολη ωστόσο παραμένει προσηλωμένη για την παροχή Ιερών Ακολουθιών και Ιερών Ακολουθιών στο ποίμνιό της.

Με θλίψη λοιπόν οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Θεία Λειτουργία που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 δυστυχώς δεν μπόρεσε να τελεστεί.

Όπως είναι γνωστό, η Μητρόπολη είχε ανακοινώσει ότι η Θεία Λειτουργία θα τελούσε στην ενορία του Bor ås, από τον V. Ο Αιδεσιμότατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ο οποίος ταξίδεψε από τη Στοκχόλμη στο Μπορς για το σκοπό αυτό.

Δυστυχώς, δεν του επιτράπηκε η πρόσβαση στο παρεκκλήσι της Παναγίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει η προγραμματισμένη Λειτουργία. Το βρίσκουμε λυπηρό και λυπηρό.
Ωστόσο, αυτό δεν αποθαρρύνει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να στέλνουμε Ιερείς, σε τακτική βάση στο Bor ås, προκειμένου να τελούμε Ιερά Θεία Λειτουργία για την Ενορία και να γιορτάζουμε τη Θεία Λειτουργία, προς όφελος των πιστών.

Ως εκ τούτου, εκλιπαρούμε τα υπεύθυνα άτομα να δώσουν πρόσβαση στο παρεκκλήσι, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε πνευματικά και να αναπτύσσουμε ποιμαντικά την Ενορία μαζί, για το μέλλον.

Μια Ενορία εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει μόνη της – πρέπει πάντα να αποτελεί μέρος της Εκκλησίας, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Αυτό δεν είναι τίποτα μοναδικό – είναι η ίδια πρακτική εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε όλο τον κόσμο, και για τα άλλα χριστιανικά δόγματα.

Όπως σε κάθε προηγούμενη περίπτωση, με τη βοήθεια του Θεού, η Μητρόπολη θα συνεχίσει να φροντίζει τις ποιμαντικές και πνευματικές ανάγκες του ποίμνιου της.
Παραμένουμε αφοσιωμένοι σε αυτό, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ταχεία επίλυση της τρέχουσας κατάστασης στο Bor ås, και πάνω απ’ όλα, για να τελέσουμε Ιερά Θεία Λειτουργία και να εορτάζουμε τη Θεία Λειτουργία, για το καλό των πιστών μας στο Bor ås, σε τακτική βάση.

Ήδη, αυτό το Σάββατο, θα γίνει βάπτιση από τους V. Ο Σεβ. Αρχιμανδρίτης Σωσιπάτρος Στεφανούδης αν και δυστυχώς σε άλλο Ναό και όχι στο Παρεκκλήσι της Παναγίας, αφού δεν επιτράπηκε ξανά η πρόσβαση στο Παρεκκλήσιο μας.

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε όλες τις ενορίες και ενορίτες μας της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας.
Με πατρική αγάπη και προσευχές,

+ Μητροπολίτης Κλεόπας Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.