Την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, ο νέος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών Σεβ. κ. Ανδρέας, συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη και τον Κοινοτικό παράγοντα Εντιμ. κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν, μετέβη για πρώτη φορά ως Ποιμενάρχης στην έδρα της Επαρχίας του, το σημερινό Kırklareli, όπου και επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Δήμαρχο της πόλεως Εντιμ. κ. Mehmet Siyam Kesimoğlu. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο Σεβ. κ. Ανδρέας είχε συνοδεύσει, ως Μ. Πρωτοσύγκελλος, τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην αντεπίσκεψή του προς τον Δήμαρχο του Kırklareli.

Ο Δήμαρχος κ.Kesimoğlu υπεδέχθη με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τον νέο Μητροπολίτη, τον οποίο συνεχάρη για την πρόσφατη προαγωγή του, και επισήμανε ότι επιθυμεί να δώσει ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό στην επικράτεια της δικαιοδοσίας του ως Δημάρχου.
Οι δύο άνδρες υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την φιλία και την συνεργασία τους για το καλό του τόπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, και στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε, παρέστησαν δύο εκπρόσωποι του Δημάρχου κ. Kesimoğlu.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.