Μητροπολίτης Ρεθύμνης: Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στο Σελλί Ρεθύμνης και χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρτυρος Ευαγγέλου, τον οποίο ανήγειρε στη μνήμη του μακαριστού Ευάγγελου Γιακουμάκη η οικογένειά του.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε, στις 8 Ιουλίου, Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του αείμνηστου Ευάγγελου Γιακουμάκη και ευχήθηκε ποτέ ξανά να μην υπάρξουν θύματα του εκφοβισμού και της ψεύτικης «ανδρείας» ανθρώπων που θέλουν να επιβληθούν στους άλλους.

Ο Επίσκοπος τόνισε ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι «ο Βαγγέλης μας» και δεν υπήρξε άνθρωπος εντός και εκτός Ελλάδος που να μην έχει διδαχθεί και εμπνευσθεί από αυτή την συγκλονιστική ιστορία και τα ποικίλα μηνύματα που δίδει στην κοινωνία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους γονείς, τα αδέλφια και τους φίλους του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τους διαβεβαίωσε για τη διαρκή προσευχή όλων για την ανάπαυση της ψυχής του, αλλά και για τη συμβολή όλων μας ώστε να μην επιτραπούν ποτέ ξανά τέτοιες συμπεριφορές στον κόσμο μας.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε από την εστία όπου διέμενε, αφήνοντας πίσω του κινητό και πορτοφόλι, και βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου, 800 μέτρα μακριά από τη Σχολή του.

Σημειώνεται ότι στις 7 Ιουλίου 2018 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρτυρος Ευαγγέλου από τον τότε Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.