Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στη φερώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, με την παρουσία πλήθους κληρικών και την πάνδημη συμμετοχή του ευσεβούς λαού. Τον Θείο λόγο κήρυξε, με την προτροπή του Επισκόπου μας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης.

Ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος κήρυξε τον Θείο λόγο και αναφέρθηκε με λόγο γλαφυρό, ζωηρό και πατερικό στην αξία του μαρτυρίου και της μαρτυρίας, καθώς και στη σημασία της ειρήνης, πρωτίστως ως εσωτερικής κατάστασης για καθένα άνθρωπο που προεκτείνεται στην καθημερινότητα του βίου μας και στην ειρήνευση του σύμπαντος κόσμου. Επίσης, αναφέρθηκε με λόγους αγάπης και τιμής στο Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Πρόδρομο, συγχαίροντάς τον για αυτήν την πρώτη Πανήγυρη στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης μετά από την ενθρόνισή του στο Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ευχόμενος να έχει πολύκαρπη ποιμαντορία στην τοπική μας Εκκλησία.

Ο Επίσκοπός στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε εκ βαθέως τον Σεβ. κ. Αμφιλόχιο για την αποδοχή της προσκλήσεως και τη χαρά της ελεύσεώς του και της συμμετοχής του στην Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Ειρήνης και τον παρεκάλεσε να εύχεται πάντοτε, ώστε όλοι να ενεργούμε το έργο του Χριστού μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, όπου ο καθένας τάχθηκε και διακονεί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ανέγνωσε Ιερό Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου, του κτήτορος και ευεργέτου της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα και μοναστηριακή τράπεζα προς όλους τους παρόντες προσκυνητές.

Προ της αναχωρήσεώς του από τη Μητρόπολή μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης, όπου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.