Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επισκέφθηκε για πρώτη φορά από την ενθρόνισή του την Ενορία Παγκαλοχωρίου και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Δημήτριο Πολιτάκη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης, και τους Διακόνους Κωνσταντίνο Ζαμπετάκη και Ελευθέριο Στριλιγκά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τον Σεβασμιώτατο κ. Πρόδρομο προσφώνησε κατάλληλα, καλωσορίζοντάς τον με θερμούς λόγους, ο Εφημέριος της Ενορίας, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Παπαδάκης, και του προσέφερε, εκ μέρους της Ενορίας, ζεύγος αρχιερατικών δικηροτρικήρων.

Επίσης, ο Παγκαλοχωριανός κ. Νικόλαος Ντακάκης προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο, αναφερθείς, μεταξύ άλλων, με ευγνωμοσύνη και στη διακονία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου κατά έτη της ποιμαντορίας του στην τοπική Εκκλησία και καλωσορίζονας με εγκαρδιότητα τον Σεβασμιώτατο κ. Πρόδρομο.

Αντιφωνώντας, ο Σεβασμιώτατος κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε για τους θερμούς λόγους, την υποδοχή και για τα δώρα της αγάπης και προέτρεψε όλους τους ανθρώπους, σύμφωνα και με την ευαγγελική παραβολή «του Σπορέως» που αναγνώσθηκε την ημέρα αυτή, να είναι η καρδιά μας και η ζωή μας εύκαρπη γη, όπου θα καρποφορεί διαρκώς ο λόγος του Θεού, για να ζούμε αδιάλειπτα μέσα στην ευλογία της ζωής της Αγίας μας Εκκλησίας.

Παρέστη πλήθος κόσμου καθώς και αντιπροσωπεία του Παραδοσιακού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Καμαρίτης» με παραδοσιακές ενδυμασίες της Κρήτης.

Παρέστησαν επίσης οι αξιωματικοί του στρατού κ. Τσιαντούλας και κ. Κλάδος που είχαν παλαιότερα υπηρετήσει στο Ρέθυμνο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε πλούσια τράπεζα από πλευράς της Ενορίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.