Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη το μεσημέρι της Κυριακής, 30ής Ιουλίου 2023, στο Λάκκο του Μυγερού, όπου είχε τη χαρά να υποδεχθεί ομάδα προσκυνητών από το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, στην κορυφή του Ψηλορείτη, οι οποίοι κατερχόμενοι, υπό την ηγεσία του Εφημερίου της Ενορίας Λιβαδίων, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέα Κόκκινου, έφεραν στα χέρια τους τον Τίμιο Σταυρό, το ιερό τούτο σέβασμα της Πίστης μας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου και μεταφέρεται στην κορυφή του Ψηλορείτη κάθε φορά για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε στα χέρια του το Ιερό αυτό Κειμήλιο της Πίστης, το οποίο προσκύνησαν οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι, και αναφέρθηκε με λόγους συγκινητικούς στην αξία της σπουδαίας και μεγάλης αυτής γιορτής, στην οποία μετέχει για πρώτη φορά ως ο Μητροπολίτης του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος συνεχάρη όλους τους διοργανωτές και χαιρέτισε με αγάπη την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτριο Κόκκινο, τον Βουλευτή Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρη, τους Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδίων, εκπροσώπους από τη Μεγαλόνησο Κύπρο και τους εκατοντάδες των ανθρώπων που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή, τονίζοντας προς όλους την αξία του σημείου και του συμβόλου του Τιμίου Σταυρού στη ζωή όλων μας.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με πλούσια κρητική φιλοξενία και τη συμμετοχή μεγάλων Κρητών καλλιτεχνών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.