Στο κατηχητικό προσκαλεί τα παιδιά του τόπου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενημερώνοντας πως σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας η έναρξη των κατηχητικών σχολείων γίνεται την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους εφημέριους των ενοριών τους για περισσότερες πληροφορίες.

Το κατηχητικό «ανοίγει και φέτος την αγκαλιά του για όλους σας και σκοπό έχει να σας οδηγήσει στον Θεό. Να γνωρίσετε τον Χριστό και να διδαχτείτε τις αλήθειες του Ευαγγελίου Του. Να συμμετέχετε στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, να επικοινωνήσετε μεταξύ σας και να αποκτήσετε καινούργιους φίλους. Να βρείτε τις κατάλληλες απαντήσεις στους πνευματικούς κι όχι μόνο προβληματισμούς σας», αναφέρει σε προσκλητήριο μήνυμά του ο Μητροπολίτης.

Μιλώντας για τις αξίες του κατηχητικού και της θρησκείας στην περίπλοκη εποχή που διανύουμε, ανέφερε: «Σε έναν κόσμο, όπου οι αρνητικές και δυσάρεστες ειδήσεις μονοπωλούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι άνθρωποι αποξενώνονται όλο και περισσότερο, ιδιαιτέρως σήμερα στις ημέρες της πανδημίας, οι ηθικές αξίες χάνουν το νόημά τους, η απόγνωση, η απελπισία και η αβεβαιότητα για το αύριο κυριεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο και τον οδηγούν σε αδιέξοδα, εσείς παιδιά μου να παραμείνετε αισιόδοξοι, εμπιστευόμενοι τον Χριστό και την Εκκλησία του. Να αισθάνεστε την παρουσία του Θεού στη ζωή σας, να έχετε πίστη και να εναποθέτετε τις ελπίδες σας για ένα καλύτερο μέλλον στον μοναδικό πραγματικό Σωτήρα, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Ευχή του Μητροπολίτη είναι «η νέα κατηχητική χρονιά να είναι για σας και τους κατηχητές σας κατάφορτη από προσδοκίες, ελπίδες, πηγή χαράς, αφορμή αναζήτησης και αποκάλυψης της Ελευθερίας και της Αγάπης που προσφέρει απλόχερα ο Χρίστος μας. Καλή κατηχητική χρονιά! Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.