Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, χθες Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, λίγο πριν την έναρξη της παρελάσεως η οποία πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, ευλόγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της πόλεώς μας, ευχόμενος στα παιδιά και τους νέους να κρατήσουν ζωντανά τα ζώπυρα του Γένους μας, να διαφυλάττουν πάντα μέσα στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα και να εμπνέονται από τις αξίες και τα ιδανικά των ηρώων του 1821.

Ξεχωριστή παρουσία στην χθεσινή μεγάλη παρέλαση αποτέλεσαν τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία απέσπασαν το χειροκρότημα και τα θετικά σχόλια όσων παρευρέθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά φέτος παρέλασε με τα Εκπαιδευτήριά μας ομάδα κρουστών την οποία είχαν συγκροτήσει μαθητές και μαθήτριές του Γυμνασίου μας, ενώ τα παιδιά του Δημοτικού παρέλασαν κρατώντας σημαίες της Επαναστάσεως από την στεριά και τη θάλασσα και τα παιδιά του Λυκείου με την σημαία της Επαναστάσεως της Ύδρας.

Ο Σεβασμιώτατος σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 βρέθηκε στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να συγχαρεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν, τονίζοντάς τους ιδιαίτερα τη σημασία και την αξία της διπλής εορτής: του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.