Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση

Πειθαρχική δίωξη με σκοπό την απόλυση του οδηγού του στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, κίνησε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, επειδή εκείνος ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του! Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για… ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος, με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο επιβεβαιώνει την απόλυσή του.

Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με το reader.gr, παρότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει εκκλησιαστική ιδιότητα, παραπέμπει στους κανόνες της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου του… 692 μΧ, καθώς και σε Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου περίπου 1700 χρόνια πριν, σύμφωνα με τους οποίους ως λόγος εγκατάλειψης της συζύγου δικαιολογείται μόνο η… πορνεία και η μοιχεία! Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η απόλυση αποτελεί την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να επιβάλει το εν λόγω Συμβούλιο, μέσω της οποίας ο οδηγός του Μητροπολίτη χάνει τη δουλειά του, καθώς χαρακτηρίζεται ως εκκλησιαστικός υπάλληλος με «ανάξια διαγωγή» λόγω του ότι ήρθε σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑΤΟΣ !

2

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ !ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΣΤΗΝΠΛΑΤΗ ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ !!

3
Χαρίκλεια

Η εφαρμογή των κανόνων επιβάλλεται..

4

Μήπως να αφήνατε τις κινήσεις εντυπωσιασμού και να κάνατε πραγματική κοινωνία αγάπης? Σας βλέπω συνεχώς να καταγγέλλετε τους πάντες και να δημιουργείτε ρωγμές στις σχέσεις των Πατέρων της Εκκλησίας.
Δεν είναι προϋπόθεση η αντιπαράθεση με άλλους Αρχιερείς για να γίνετε υμνητής του Κυρίου. Θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα.