Κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης των Διευθυντριών του Γυμνασίου και Λυκείου Νεοχωρίου Άρτης ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τα σχολεία, συνάντησε τους μαθητές και ανέπτυξε το θέμα: «Αξίες ζωής, Σεβασμός και Επικοινωνία με συνανθρώπους».

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τις κυρίες Διευθύντριες, τους Καθηγητές και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, τόνισε την αξία του κάθε ανθρώπου ως μοναδικής προσωπικότητας, την ανάγκη συνεργασίας και ομόνοιας με τους συνανθρώπους και τον αγώνα που χρειάζεται για την κατάκτηση της αρετής που εκφράζεται ως υπομονή, ως γενναιοψυχία, ως ανεκτικότητα, ως καρτερία.

Κλείνοντας υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι η ευγένεια στην συμπεριφορά, ο σεβασμός και η αποδοχή του άλλου, όπως είναι, χωρίς κατάκριση, αποδοκιμασία ή χλευασμό σε όσα τυχόν δεν αρέσουν ή δεν μας ταιριάζουν, κυρίως ομως η αρετή της αγάπης που είναι ανώτερη από κάθε άλλη αρετή.

Τέλος, εις ανάμνησιν της επισκέψεως οι Διευθύντριες προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο τη φωτογραφία του σχολείου τυπωμένη σε μάρμαρο, ο δε Σεβασμιώτατος διένειμε στους μαθητές μικρή εικόνα του Κυρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.