Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την μία εκ των δύο εβδομαδιαίων ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "Η Φωνή της Ορθοδοξία 96,8 FM" (La Voix de l' Orthodoxie 96,8FM) της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα..

Η ωριαία εκπομπή διαλόγου της Τετάρτης φέρει τον τίτλο “Η ηχώ της Μητροπόλεώς μας” (L’écho de notre Archdiocese) και παρουσιάζει αναλυτικά στους ακροατές τις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας κατά την εβδομάδα που πέρασε (τις δραστηριότητες του Επισκόπου, των Ενοριών, ανάλυση τοπικών και παγκόσμιων εκκλησιαστικών γεγονότων, συνεντεύξεις εφημερίων κλπ) με δυνατότητα τηλεφωνικής παρέμβασης των ακροατών, υποβολής ερωτήσεων κλπ

Σκοπός της εκπομπής είναι η καλλιέργεια του κοινοτικού πνεύματος, ένας ακόμη τρόπος επισημάνσεως ότι Εκκλησία δεν είναι μόνον ο Επίσκοπος αλλά το σύνολο κλήρου και λαού, συνεπώς όλοι μετέχουν, όλοι ευθύνονται, όλοι συμβάλλουν.

Τα σημερινά τρία θέματα που κυριάρχησαν στην ραδιοφωνική συζήτηση ήταν οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που συνήλθε στα τέλη Νοεμβρίου ε.ε. στην Αίγυπτο, το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας και προβληματισμός γύρω από τις πνευματικές-ηθικές αιτίες της σύγχρονης δριμύτατης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, όπως και ο κόσμος.

Κοινό όραμα όλων των στελεχών της Ι.Μητροπόλεως είναι η ανάπτυξη μίας αξιοπρεπούς τοπικής Εκκλησίας, αφοσιωμένης στην Μητέρα-Εκκλησία που Την “ανέστησε”, το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, η οποία μπορεί να κάνει το έργο Της με τρομερό μόχθο, πόνο και καρτερική επιμονή λόγω ανεπαρκών οικονομικών πόρων, αρνείται όμως να παρουσιασθή κατά μίζερο τρόπο για να συγκινήσει.

Κυρίως αρνείται κατηγορηματικά να διασύρει στο διαδίκτυο το θεόσδοτο και αναφαίρετο δικαίωμα της αξιοπρέπειας ακόμη και του πλέον εμπερίστατου, δυστυχισμένου ή ακρωτηριασμένου αφρικανού συναθρώπου Της υπό την υποκριτική προτροπή της προς αυτόν “ελεημοσύνης”.

Συνεπώς, η τοπική Εκκλησία μας ως άρρηκτα ενωμένη με την υπ’ ουρανόν Ορθοδοξία, αμετακίνητη ως προς την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, έχει δικαίωμα αλλά και οφείλει να γνωρίζει, να μετέχει στις εκκλησιαστικές εξελίξεις και να εκφράζεται υπεύθυνα με σύγχρονους όρους και μέσα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.