Τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών Αρχών και Φορέων.

Ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της ημέρας δήλωσε: «Η λειτουργία του κέντρου κατά της παραβατικότητας αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο εδραίωσης του κοινωνικού προσώπου της πόλεως, γιατί όπου καταστέλλεται η εγκληματικότητα, τόσο παρουσιάζεται η κοινωνικότητα, η σιγουριά και εδραιώνονται ομαλά οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει ευημερία, ανάπτυξη και επένδυση, βλέποντας το μέλλον με καλύτερη προοπτική. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας Δήμου και Υπουργείου θα φανούν σύντομα. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται βέβαια στη θυσία και το έργο της τοπικής Διευθύνσεως της Αστυνομίας την οποία πρέπει και να ενισχύσουμε, ώστε να μας δείξει έμπρακτα τις δυνατότητές της. Όσο το έγκλημα καταστέλλεται τόσο αναπτύσσεται η πόλη και ο Νομός, εδραιώνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι σκοπός του κέντρου είναι η αποτροπή και η αντιμετώπιση εκδήλωσης φαινομένων παραβατικότητας κυρίως στις κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και η ανάπτυξη κοινών δράσεων μεταξύ Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.