Τον ορισμό του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου ως εκπρόσωπο στον Διεθνή Οργανισμό για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA - International Holocaust Remembrance Alliance), αποφάσισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ορίζεται ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας με σκοπό τη συμμετοχή του στην Ακαδημαϊκή Ομάδα Εργασίας (Academic Working Group).

Με την ίδια απόφαση, ορίζεται επίσης ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας του Διεθνούς Οργανισμού η διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Βασιλική Κεραμίδα, με σκοπό τη συμμετοχή της στην Ομάδα Εργασίας για την Εκπαίδευση (Education Working Group).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την οργάνωση μεγάλου διεθνούς συνεδρίου για το Ολοκαύτωμα και τις Γενοκτονίες τον προσεχή Οκτώβριο στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κρατών και διεθνών οργανώσεων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.