Στον μεγάλο πνευματικό αγώνα τον οποίο καταβάλουν οι μοναχοί προκειμένου να ενωθούν με τον Χριστό αναφέρθηκε από την Ιερά Μονή Ζντρεμπαόνικ ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στη Μονή επί τη εορτή της ανακομισής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Στο κήρυγμά του εστίασε στο επίκεντρο της ζωής του μοναχού και την απόρριψη από την πλευρά του των υλικών αγαθών που προσφέρει ο κόσμος αυτός.

“Πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, να καθαρίσουν τις σκέψεις τους, τις καρδιές τους και να προετοιμάσουν τις καρδιές τους για την κατοικία του ζωντανού Θεού, να φύγουν από αυτόν τον κόσμο για να πάρουν ό,τι πιο πολύτιμο από αυτόν τον κόσμο, να πάρουν τα δώρα. του Αγίου Πνεύματος”, ανέφερε σε σημείο του κηρύγματός του.

“Εάν λοιπόν οι μοναχοί και οι μοναχές στερηθούν αυτόν τον κόσμο και ό,τι υπάρχει σε αυτόν, το κάνουν με έναν ειδικό στόχο: να είναι ελεύθεροι να υπηρετούν τον Κύριο μέρα και νύχτα και να λάβουν τα δώρα του Αγίου Πνεύματος”, εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αδύναμη θέληση του ανθρώπου σήμερα να αγωνιστεί για την πίστη του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.