“Φυσικά και καταλαβαίνουμε, ότι όλα στη γη είναι παροδικά, βραχύβια και γρήγορα λησμονούνται. Πώς όμως συγκεντρώνουμε θησαυρούς στον παράδεισο; Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός όρισε τον παράδεισο με κάποια χωρική έννοια, γιατί ο παράδεισος για τον οποίο μιλάει είναι υφασμένος από την αλήθεια του Θεού, από τη δικαιοσύνη και την αγάπη του Θεού, από τη χάρη, το φως Του”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

Περαιτέρω δίδαξε ότι “πρέπει να πλουτίζουμε τον εαυτό μας με ό,τι είναι άφθαρτο και με πραγματικά αληθινό πλούτο, και αυτό είναι η πίστη, η καλοσύνη, η αγάπη, η ειλικρίνεια, η θυσία και όλες οι άλλες αρετές που κατέχουν οι καλοί Χριστιανοί.

Τόνισε ακόμη, κοιτάζοντας αυτόν τον μεγάλο ναό, ότι “παλιότερα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής ακολουθούσαν τον λόγο του Χριστού, και σκέφτονταν όχι μόνο τα γήινα αλλά κυρίως τα ουράνια και τη σωτηρία της ψυχής τους και ότι αυτός ο ναός στέκεται σε γερές βάσεις”.

“Βλέπουμε πόσο προσεκτικά και με τι αγάπη χτίστηκε αυτός ο ναός. Βλέπουμε επίσης ότι οι μεταγενέστερες γενιές είχαν διαφορετικές αντιλήψεις, και έτσι έκλεισαν τον δρόμο προς αυτόν τον ναό. Αλλά αυτό δεν έχει πια σημασία”.

Ακόμη και εκείνη την εποχή της αποστασίας, συνειδητά ή ασυνείδητα, όλοι ήθελαν να είναι πιο κοντά στον ναό, οπότε δεν πειράζει, αν και δεν έπρεπε”.

“Δεν θα μειώσει το σημασία αυτού του ναού. Έτσι ας μαζευτούμε στο ναό και σε αυτό το νεκροταφείο, και να φιλήσουμε τον ναό και τον κάθε τάφο, και να συμφιλιωθούμε”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.