Με ικανοποίηση δέχθηκε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου του Νίκσιτς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος μετά την εκδίκαση της υπόθεσης του και ακόμη οκτώ ιερέων την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς είχαν κατηγορηθεί για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης με τα υγειονομικά μέτρα περιορισμού επικίνδυνης μολυσματικής νόσου κατά τη λιτάνευση για την εορτή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ του Θαυματουργού στις 12 Μαΐου 2020. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος -που τότε ήταν Επίσκοπος Νίκσιτς– και οι ιερείς συνελήφθησαν από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου και έμειναν κρατούμενοι στο τμήμα επί 72 ώρες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι περίμενε την αθώωση και είναι χαρούμενος που ο δικαστής ενήργησε σοβαρά απέναντι στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Περίμενα την αθώωση γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι ενεργήσαμε όπως έπρεπε να ενεργούν οι ιερείς. Ο δικαστής είχε αρκετό χρόνο για να εξετάσει τα πάντα και πραγματικά έδωσε τη μέγιστη προσοχή στην υπόθεση. Είμαι χαρούμενος που ενήργησε σοβαρά και έλαβε μια τέτοια απόφαση με βάση αδιάψευστα στοιχεία», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.