Στον οικισμό Κοβάτσι κοντά στις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της Οσίας Ματρώνης εκ Ρωσίας, όπου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο στην πανηγυρίζουσα φερώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αφού πρώτα ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή του θαύματος του Χριστού στον γάμο στην Κανά, στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Η Ανάσταση του Χριστού αποκάλυψε το νόημα αυτής της ζωής, η οποία είναι παροδική και προσωρινή, αλλά μέσω αυτής της παροδικότητας και της προσωρινότητας μπορούμε να έρθουμε κοντά στη Θεία αιωνιότητα και όσο περισσότερο έρθουμε κοντά στον Θεό και απορροφήσουμε την αγάπη και τη ζωή και το φως Του, η ζωή μας γίνεται πιο ουσιαστική και πιο όμορφη».

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι τρανό παράδειγμα είναι η Οσία Ματρώνα, η οποία ήταν αόμματη εκ γενετής, αλλά την προίκισε ο Θεός με χάρισμα και πίστη και ήταν διαρκώς προσκολλημένη στον Κύριο και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, το ιδιαίτερο νόημα του βίου της στους δύσκολους καιρούς της αθεΐας και του διωγμού της Εκκλησίας στη Ρωσία.

«Αν αυτή η ζωή δεν είναι γεμάτη με πίστη, τότε μοιάζει με θάνατο. Και όλοι όσοι είναι γεμάτοι με πίστη, γίνονται ένα με αυτή, συμμέτοχοι στην Ανάσταση, στη νίκη κατά του θανάτου και στην αιώνια δόξα», ανέφερε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων στο τέλος της ομιλίας του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.