Σύσκεψη με αντικείμενο τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής που έγιναν και σχεδιάζονται πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Χρύσα Καραδήμα, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία των έργων και τα όποια προβλήματα ανέκυψαν κι επιπλέον αποφασίστηκε να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027 η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου εντός του κάστρου Κομοτηνής, δυτικά της οδού Σοφούλη, έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης που θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ.

Επίσης, συζητήθηκε το έργο της «Ολοκληρωμένης Ανάδειξης και Αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου» που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει δυο υποέργα και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά και αισθητικά το εμπορικό κέντρο:

Ανάπλαση οδών στο κέντρο της Κομοτηνής.
Ανάπλαση οδού Κανάρη και πέριξ οδών στον ιστορικό τόπο του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού και της Υπουργού για τα έργα ανάπλασης που υλοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής. Στη σημερινή σύσκεψη ενημέρωσα την Υπουργό από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής για τις «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής», έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τέλος, την ενημέρωσα για την ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου «Ανάπλαση ευρύτερης περιοχής πέριξ του “Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων” ύψους 4,8 εκ. ευρώ».

Τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται διαμορφώνουν σταδιακά την πολιτιστική διαδρομή, βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και βάζουν την Κομοτηνή στον τουριστικό χάρτη».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.