Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων παρευρέθηκε μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Χαρδαλιά στην τελετή ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας 2023 Β΄ ΕΣΣΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Ο κ. Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις σε Ξανθη και Κομοτηνή, στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού της Εθνοφυλακής μετά και την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου 5018/2023 (Οργάνωση της Εθνοφυλακής).

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Ροδόπης, Κομοτηνής και Σαπών, στο στρατόπεδο «Λοχαγού Βίκτωρα Παράσχου» στην Κομοτηνή, καθώς και των ΤΕΘ Ξάνθης, Εχίνου και Νέστου στην έδρα του Στρατηγείου της IV Ταξιαρχίας Υποστήριξης (ΤΑΞΥΠ), στην Ξάνθη.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χαραδαλιάς μεταξύ άλλων έγραψε: “Νιώθω υπερήφανος γι‘ αυτούς τους συμπολίτες μας που κάθε εβδομάδα, σε όλη τη χώρα, βγάζουν τα πολιτικά τους και ντύνονται στα χακί, πανέτοιμοι να πολεμήσουν κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες τον χρόνο”.

Παρακάτω ολόκληρο το μήνυμα του Νικόλαου Χαρδαλιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
“Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μου η Ξάνθη και η Κομοτηνή.

Εκεί όπου οι Εθνοφύλακές μας, όπως και σε κάθε ακριτική γωνιά της πατρίδας μας, δίνουν και τη ψυχή τους για να νιώθουμε ασφαλείς!
Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Ροδόπης, Κομοτηνής, Σαπών στην Κομοτηνή καθώς και των ΤΕΘ Ξάνθης, Εχίνου και Νέστου στην Ξάνθη.

Νιώθω υπερήφανος γι‘ αυτούς τους συμπολίτες μας που κάθε εβδομάδα, σε όλη τη χώρα, βγάζουν τα πολιτικά τους και ντύνονται στα χακί, πανέτοιμοι να πολεμήσουν κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες τον χρόνο.

Είχα την ευκαιρία να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία μας βασίζεται στην Εθνοφυλακή και θα συνεχίσει να επενδύει σοβαρά σε αυτή, όπως άλλωστε έκανε πρόσφατα και με την ψήφιση του νόμου 5018/2023, ενός θεσμικού πλαισίου που δίνει νέα δυναμική στην Εθνοφυλακή και αναβαθμίζει τη σημαντική «συμβολή» της στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και οι Διοικήσεις τοπικών Σχηματισμών και των ΤΕΘ.

Είχα την ευκαιρία επίσης να παρευρεθώ στην τελετή ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας 2023 Β΄ ΕΣΣΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Εύχομαι σε όλους τους νέους μας οπλίτες, υγεία και μια καλή και δημιουργική θητεία!

Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο Σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και άλλοι.

Κατά την παραμονή μου στη Θράκη, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, επισκέφθηκα το Στρατηγείο της 4ης ΤΑΞΥΠ, στην Ξάνθη και τις έδρες της 182 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων TOR-M1 και του Λόχου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών του 473 Τάγματος Επιτήρησης & Πληροφορικής στην Κομοτηνή όπου ενημερώθηκα από τους Διοικητές για τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, περιηγήθηκα στους χώρους τους και συνομίλησα με στελέχη και οπλίτες θητείας της δύναμής τους”.

“Το νέο θεσμικό πλαίσιο προσδίδει νέα δυναμική στην Εθνοφυλακή”
Κατά τις συναντήσεις ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στους Εθνοφύλακες υπογράμμισε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο προσδίδει νέα δυναμική στην Εθνοφυλακή και αναβαθμίζει τη σημαντική «συμβολή» της στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Πρόσθεσε επίσης, ότι η πλούσια κοινωνική προσφορά των Εθνοφυλάκων ενισχύει τους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες, από τις οποίες και προέρχονται, σε κάθε ακριτική περιοχή της πατρίδας μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μετά τις συναντήσεις του με τους Εθνοφύλακες, δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το υψηλό ηθικό, το αξιόμαχο και τον ενθουσιασμό των Εθνοφυλάκων, με τους οποίους είχα τη χαρά να συναντηθώ και να συνομιλήσω. Οι συμπολίτες μας που κάθε εβδομάδα σε όλη τη χώρα βγάζουν τα πολιτικά τους και ντύνονται στα χακί, είναι πανέτοιμοι να πολεμήσουν κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο.

Είναι αυτοί που γνωρίζουν κάθε μονοπάτι, κάθε ρεματιά, κάθε πέρασμα των εσχατιών της πατρίδας μας. Είναι αυτοί που με την ακλόνητη αφοσίωσή τους στο καθήκον και την πλούσια κοινωνική τους προσφορά, αποτελούν τον καλύτερο σύνδεσμο μεταξύ του Στρατεύματος και των τοπικών κοινωνιών. Η ελληνική Πολιτεία βασίζεται στην Εθνοφυλακή ως αξιόπιστο παράγοντα αποτροπής και θα συνεχίσει να επενδύει σοβαρά σε αυτή, όπως έκανε πρόσφατα με την ψήφιση του νόμου 5018/2023.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους Εθνοφύλακές μας, σε κάθε ακριτική γωνιά της πατρίδας μας, που δίνουν και την ψυχή τους για να νιώθουμε ασφαλείς!».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.