Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, για ακόμη μια χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας βρέθηκε στο Λεωνίδιο, όπου μαζί με Κληρικούς και λαικούς εθελοντές, συνέλεξε τους καρπούς του ελαιώνα, τον οποίο ο ίδιος έχει φυτέψει στα εγκαταλελειμμένα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας.

Το ελαιόλαδο, που θα παραχθεί από τη συγκομιδή, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Μητροπόλεως στο Λεωνίδιο και την Τρίπολη, καθώς και στο Πρόγραμμα «Το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος, επανειλημμένα δηλώνει την μεγάλη αγάπη του για τη γη. Μάλιστα, με κάθε ευκαιρία, τονίζει, πως «πρέπει να επιστρέψουμε σ΄αυτήν και να ασχοληθούμε με την καλλιέργειά της. Γυρίζοντας πίσω στα χωριά μας, θα τους δώσουμε ζωή, η ανεργία θα μειωθεί και η φτώχεια θα εξαληφθεί«. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο ένας Επίσκοπος στα 84 του χρόνια, να οργώνει με τρακτέρ, να σπέρνει πατάτα, να μαζεύει μανταρίνια και να δουλεύει σαν απλός αγρότης, όμως, το κάνει για να εμπνεύσει δίνοντας πρώτος το παράδειγμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.