ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν ευλογίας και αδείας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετέβη την Κυριακή Δ’ Νηστειών (3/4/22) στον Ι.Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι και τέλεσε την Θ.Λειτουργία καθ’ ότι, όταν ήταν κλειστός ο Ναός της Μητροπόλεως Αθηνών ένεκεν των σεισμών λειτουργούσε και κήρυττε στον εν λόγω Ι.Ναό που εκτελούσε χρέη καθεδρικού ναού. Ο Σεβ. ήταν πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού, τον προϊστάμενο π. Παναγιώτη Καχρίλα, τον αρχιμ. π. Θεοφάνη Δαρζέντα και τον διάκονο π. Φιλούμενο Καϊταλίδη, οι οποίοι είχαν όλα για την Θ. Λειτουργία προετοιμάσει κατ’ άριστον τρόπον και με την δέουσα ιεροπρέπεια. Στο αναλόγιο έψαλαν ο πρωτοψάλτης του ναού κ. Γεώργιος Δεμελής και ο λαμπαδάριος κ. Στυλιανός Ιωάννου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. με αφορμή την μνήμη του Αγίου Ιωάννου συγγραφέως της «Κλίμακος» μίλησε για την αξία και σημασία της ορθοδόξου πνευματικότητος στις ημέρες μας.

Παρέστησαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Γ. Λιμούρης, Ειρ. Γράψια, Μαρ. Κυριακόπουλος, Χρ. Γκενάκος καθώς και ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.